Artalk.cz

În octombrie 2016, redactorul Revistei ARTA, Cristina Bogdan, vizitează Praga și Brno pentru 2 săptămâni, la invitația redactroului Artalk.cz, Klára Peloušková; rezultă 2 texte-jurnal despre scena artistică locală, dar și dorința de a stabili o colaborare pe termen lung.

Cu sprijinul AFCN, East Art Mags, proiectul de rezidențe pentru tineri critici de artă din Europa de Est, începe în martie 2017. Sunt conectate 4 publicații: Revista ARTA, Atralk.cz, Artportal.hu (Budapesta) și Szum (Varșovia).

În cadrul proiectului, colaboratori ai publicației cehe vin la București pentru a scrie despre scena locală, iar colaboratorii Revistei ARTA merg la rândul lor la Praga, Brno și Bratislava pentru a descoperi arta contemporană din aceste orașe.

March 29, 2018

CURATORI #5 Judit Angel

Cariera lui Judit Angel a început în anii ’80 la Muzeul de Artă din Arad și a continuat o perioadă mai îndelungată la Műcsarnok/Kunsthalle, în prezent fiind director la tranzit.sk/Bratislava.

— Ada Muntean

November 22, 2017

Zona experimentală

Praga a avut dintotdeauna o scenă experimentală foarte energică, cu diverși oameni ce pun la cale show-uri DIY și chiar și o galerie dedicată sound art.

— Andra Nikolayi

September 15, 2017

Bobocii din Ostblock

Probabil lumea artei contemporane de la Praga nu este atât de interesantă, însă infuzia de sânge proaspăt și rebeliune creativă din partea acestor club kids este probabil ceea ce ar trebui să cultive

— Andra Nikolayi