Artportal.hu

În octombrie 2016, redactorul Revistei ARTA, Cristina Bogdan, vizitează Praga și Brno pentru 2 săptămâni, unde se întâlnește și cu redactorul Artportal.hu. Împreună cu redactorul Artalk.cz, Klára Peloušková, și redactorul Szum, Karolina Plinta, pun bazele unei rețele de publicații.

Cu sprijinul AFCN, East Art Mags, proiectul de rezidențe pentru tineri critici de artă din Europa de Est, începe în martie 2017. Sunt conectate 4 publicații: Revista ARTA, Atralk.cz, Artportal.hu (Budapesta) și Szum (Varșovia).

În cadrul proiectului, colaboratori ai publicației maghiare vin la București și Cluj pentru a scrie despre scena locală, iar colaboratorii Revistei ARTA merg la rândul lor la Budapesta pentru a descoperi arta contemporană din aceste orașe.

Artportal este principalul site de artă contemporană în Ungaria. Are texte detaliate despre artele vizuale, politici culturale și piața de artă, precum și despre expozițiie, evenimente și târguri de artă. Artportal prezintă păreri critice. De la început, Artportal a dorit să devină o bază de date pentru artele vizuale.

November 20, 2017

Jus soli

Despre strategiile și temele lucrărilor realizate de Anca Benera și Arnold Estefán.

— Flóra Gadó